Nieuwsbrief 8 februari 2024

 

Algemeen.

De arbiterscommissie van het district heeft een noodkreet uitgeroepen, omdat het arbiterkorps weer is ingeboet en dat er nodig arbiters bij moeten komen, omdat anders het organiseren van wedstrijden een groot probleem gaat worden en al is. Daarom is de oproep aan ons gedaan om te kijken of er nog gegadigden zijn voor een arbitercursus. Dus meld je aan bij een bestuurslid.

Libre.

Wouter Kiezebrink had deze keer de hoogste score van de avond met 99 gemaakte caramboles tegen Marcel Dröge, hetgeen 19 matchpunten opleverde. Prima gedaan dus. Marcel begon heel sterk en had na 8 beurten al 56 caramboles gemaakt. Daarna raakte de klad erin en kwam hij niet verder dan 71 gemaakte caramboles. Pim Kee gaat steeds beter spelen en dat doet me deugd. Tegen Nico Wingelaar maakte hij precies 40 caramboles, met als resultaat 17 matchpunten. Nico kwam er 3 te kort om zijn gemiddelde te halen. Frans Dröge speelde prima tegen Laurens Groenendijk, met 77 gemaakte caramboles, met in de derde beurt een keurige serie van 21 stuks. Laurens maakte ook dik zijn te maken aantal en was daar ook content mee. Binnen kort gaan we Laurens een tijdje missen, want zijn schip ligt nog in Zuid Frankrijk en daar gaat hij 4 maanden heen. We wensen hem daarbij veel succes toe. Frans Limmen was eindelijk weer eens tevreden over zijn spel. Tegen Karel Hulspas maakte hij er 40 en dat zijn er 10 boven zijn gemiddelde. Karel had er 4 te kort. Theo Wijnker speelde behoorlijk goed tegen Laurens Groenendijk met 50 gemaakte caramboles, een plus van 14. Bram Geene maakte tegen Jeroen Zonnenberg 19 caramboles en dat zijn er 5 boven zijn gemiddelde. Jeroen maakte in de laatste 5 beurten maar 1 carambole en dat is veel te weinig. Verder geen commentaar.

Driebanden.

Laurens Groenendijk en Jan Wagenaar speelden tegen elkaar en waren wat je noemt aan elkaar gewaagd. Ze moesten allebei 10 driebanders maken en dat deden ze precies en dus werd de eindstand 12 – 12 . Verder waren de wedstrijden ver onder de maat.

Bandstoten.

Theo van Kippersluis moet slechts 6 caramboles bij het bandstoten maken, maar af en toe gaat dat als de brandweer, want tegen Theo Wijnker maakte hij er maar liefst 14, hetgeen resulteerde in 25 matchpunten. Theo had er 11 te weinig gemaakt. Ronald Houtman deed het tegen Wouter Kiezebrink helemaal niet verkeerd, want hij maakte er 17, een plus van 5 derhalve. Wouter maakte er 33, een plus van 7, dus ook niet mis.

Verder laat ik het hierbij.

Wedstrijdleider Han Nierop

 

P.S, Heb je zaterdag 10 februari niets te doen, kom dan naar Theater Cool naar ”Shaffy and Brass”, met zang van de Belgische zangeres Micheline van Hautem. Ik speel mee in het begeleidende orkest, vandaar deze oproep. Het begint om 20.15 uur en laat je verrassen.