Nieuwsbrief 7 november

                               

 

 

 

 

Nieuwsbrief Clubcompetitie                                    7 november  2019

Algemeen.

De voorwedstrijden libre eerste klasse zijn erg goed verlopen, met een goed resultaat van ons lid Rob Oliemans. Hij is uiteindelijk op de derde plaats geeindigd met 2 gewonnen, 2 remise en 2 verliespartijen.

Hiermee is hij als derde geplaatst voor de Districtsfinale, die voor 20, 27 en 30 november zijn gepland alhier, waar we Rob veel succes in wensen. Ik wil op deze wijze nog een ieder die meegeholpen heeft met tellen en schrijven, hartelijk bedanken.

Driebanden.

Met de driebanders ben ik snel klaar, omdat er onder de maat is gepresteerd. Er werd in slechts 3 partijen het te maken aantal caramboles gemaakt. Karel Hulspas maakte zijn te maken 6 caramboles tegen Frans Dröge. Frans Limmen maakte de 11 die hij moet maken tegen Ton van der Vliet en Aris maakte zijn 12 caramboles tegen Laurens Groenendijk. Ton van der Vliet is periodekampioen geworden met Jan Wagenaar als tweede. Verder geen commentaar.

Libre.

Rob Oliemans speelde erg sterk tegen Hermann Hilckmann. Rob maakte maar liefst 119 caramboles en dat is een moyenne van bijna 6,00, met mooie series van 22 en 27 caramboles. Hermann deed het ook niet slecht met 20 gemaakte caramboles en een gemiddelde van precies 1,00.
Marcel Dröge blijft het ook goed doen en maakte tegen Ton Jacobs 90 caramboles, met erg weinig poedels en een mooie serie van 18 car.
In de tweede partij van Rob Oliemans tegen Ed Huiskens ging het een ietsje minder goed als tegen Hermann. Nu waren het 103 gemaakte caramboles en een gemiddelde van 5,15.
Ruud Beers maakte tegen Ronald Houtman 41 caramboles, met in de 18-de beurt een fraaie serie van 15 car. , dus een tevreden man.
Ton Jacobs maakte tegen Alida Mulder 60 caramboles en dat is een moyenne van 3,00, waar je mee thuis kan komen. Henk Groot speelde tegen Gertjan de Moes een keurige partij met 44 gemaakte caramboles en dat zijn er 12 meer dan die hij moet maken.
Robert van Maas maakte zowel tegen Nico Wingelaar als tegen Peter Burger 22 caramboles en dat zijn er 4 in de plus. Met dit resultaat is hij periodekampioen geworden, met ondergetekende op de tweede plaats. Verder geen commentaar.

Bandstoten.

André Worm deed het tegen Karel Hulspas erg goed en maakte 11 caramboles, terwijl hij er maar 4 moet maken, dus dat zijn er bijna 3 maal zo veel, met als resultaat 29 matchpunten en dat is volgens mij een record.
Nog zo’n goeie was Perry Rolle tegen Joop van de Pavoordt. Perry maakte 16 caramboles en dat zijn er 9 meer dan de 7 die hij moet maken. Dit is een score van 24 matchpunten.
Ton van der Vliet behaalde 21 matchpunten tegen Peter Burger, omdat hij 35 caramboles maakte, bijna twee maal zijn te maken aantal van 18.

Frans Dröge speelde tegen Rob Oliemans een dijk van een partij met 45 gemaakte caramboles en weinig poedels. Rob maakte 1 carambole meer dan de 36 die op de kaart staan en deed het dus ook goed.
Gertjan de Moes speelde tegen Alida een goede partij en maakte 31 caramboles, 7 meer dan hij moet maken, Verder laat ik het hierbij.
De eerste periode is nu afgelopen en de moyennes zijn aangepast en wel alleen naar boven.  Robert Paul van Maas is de periodekampioen geworden met Perry Rolle op de tweede plaats.

Verder geen commentaar.

 

Wedstrijdleider Han Nierop