Nieuwsbrief 5 september 2019

 

                                                    

 

Nieuwsbrief Clubcompetitie                                    6 september  2019

Algemeen.

De eerste competitieavond is al weer achter de rug. De oproep in de weekbladen voor de werving van nieuwe leden had al meteen succes, omdat Henk Eckhardt het bij ons wil proberen. We wensen hem veel succes. Er zou nog iemand komen uit Avenhorn, maar die heeft er toch vanaf gezien in verband met de afstand van Avenhorn naar Heerhugowaard.

Ik heb ook een wat droevige mededeling. Afgelopen zaterdag is de vrouw van ons lid Joop Doodeman plotseling overleden en wordt vandaag gecremeerd. We wensen Joop veel sterkte toe met dit verlies.

We speelden deze avond met een nieuwe set ballen en hopen dat dit de resultaten postief zal beinvloeden.

Driebanden.

Karel Hulspas heeft deze periode gekozen voor het driebanden en speelde tegen Ton van der Vliet een prima partij. Hij maakte 11 caramboles en dat is voor Karel 20 punten. In de partij van Karel tegen Frans Limmen ging het lang niet zo goed en kwam hij maar tot 3 gemaakte caramboles. Aris Oensen begint het driebanden steeds beter onder de knie te krijgen en won zowel tegen Laurens Groenendijk als tegen Frans Limmen met respectievelijk 19 en 16 gemaakte caramboles. Hiermee staat hij fier aan de kop van de ranglijst.

Libre.

                De beste partij van de avond werd gespeeld door Robert Paul van Maas. Hij maakte tegen Tom Jansen 36 caramboles, met een gemiddelde dat er zijn mag van 1,800. Marcel Dröge was tegen Ruud Beers ook lekker bezig met een prachtige serie van 33 car. In de 7-de beurt. Uiteindelijk heeft hij er 80 gemaakt en dat is een moyenne van precies 4,000. Ed Huiskens maakte ook ruimschoots zijn te maken aantal en behaalde daarmee 16 punten. Rob Oliemans speelde tegen Marcel Dröge een uitstekende partij met 96 gemaakte caramboles en dat is een gemiddelde van bijna 5,000 en dat is voor de bgrippen van onze vereniging buitengewoon. Gertjan de Moes speelde tegen ondergetekende een degelijke partij met nauwelijks poedels en een moyenne van 2,75. Tegen Henk Groot speelde ikzelf een redelijk goed partij met 56 gemaakte caramboles en een gemiddelde van 2,800, waar ik zeker content mee was. Henk Eckhardt heeft zijn visitekaartje afgegeven en speelt redelijk goed biljart en zal met zijn moyenne dik boven de 1,000 uitkomen is mijn verwachting.Verder waren er geen positieve uitschieters te melden.

Bandstoten.

Robert Paul van Maas speelde in deze spelsoort tegen Ruud Beers ook een goede partij. Hij maakte 20 caramboles en dat is bijna het dubbele aantal dat hij moet maken. Ruud maakte ook 3 caramboles meer dan hij moet maken en zat dus ook in de positieve cijfers. Perry Rolle deed het bij het bandstoten ook prima en behaalde evenals Robert Paul 20 punten. Theo Wijnker maakte tegen Joop Dekker 31 caramboles en dat waren er 10 meer dan die op de kaart staan. Marcel Dröge maakte tegen mij 44 caramboles en dat zijn er 12 meer dan die hij moet maken. Een moyenne van 2,20 is bij het bandstoten een prima score. Verder laat ik het hierbij.

 

Wedstrijdleider Han Nierop