Nieuwsbrief 31 oktober

                                               

 

 

Nieuwsbrief Clubcompetitie                                  31 oktober  2019

Algemeen.

Zaterdag 2 november wordt gestart met het geven van biljartles van 10.00 tot 12.00 uur, gedurende 4 maanden en wel tot eind februari. Het wordt aan een ieder aanbevolen hieraan deel te nemen, die het biljarten nog niet geheel onder de knie hebben en zijn moyenne nog wat wil opkrikken.

Omdat Henk Eckhardt al enkele weken niet aanwezig was op de clubavond, heb ik contact met hem gezocht en nu blijkt dat hij toch geen lid wordt en dat hij dit aan iemand heeft gemaild, maar wist niet meer aan wie. Dit moet natuurlijk altijd via de secretaris gebeuren.

Vandaag is het de laatste dag van de tweede periode en dus gaan we volgende week starten met periode drie. Wie wil wijzigen van libre naar driebanden of andersom, moet dat even melden als ik het nog niet zelf heb gevraagd.

Karel Hulspas is geheel genezen verklaard en daar zijn we uiteraard erg blij mee.

Zij die zaterdagmiddag moeten tellen/schrijven dienen om 12.00 uur te komen, omdat we eerder beginnen.

Driebanden.

De beste partij van de avond is gespeeld door Aris Oensen tegen Jan Wagenaar.
Aris maakte er 6 meer dan de 12 die hij moet maken en dat leverde 17 punten op. Jan maakte precies zijn te maken aantal en deed het dus ook goed.
Laurens Groenendijk speelde tegen Karel erg goed en maakte 5 caramboles boven zijn moyenne en was daar zeker tevreden over. Aris speelde tegen Ton van der Vliet ook goed, maar toch een ietsje minder dan tegen Jan. Nu zat hij 2 car. boven zijn gemiddelde met 13 punten als resultaat. Ton speelde precies zijn moyenne.

Verder geen commentaar.

Libre.

Ed Huiskens maakte tegen Nico Wingelaar 11 caramboles en dat is voor hem een record, met als resultaat 24 punten.
Nico deed het eveneens erg goed en maakte 36 caramboles en dat zijn er 14 meer dan de 22 die hij moet maken. Opvallend was het lage aantal poedels.
Ronald Houtman speelde tegen Gertjan de Moes precies met een gemiddelde van 1,00 en dat geeft uitzicht op meer. Volhouden dus.
Perry Rolle behaalde tegen Ruud Beers ook bijna een gemiddelde van 1,00, op 1 car. na. Voor hem geldt hetzelfde als Ronald, dus veel oefenen, dan komen de resultaten vanzelf, met af en toe misschien een inzinking.
Robert Paul van Maas blijft het ook goed doen en legde tegen Joop van de Pavoordt een mooie partij op tafel met 27 gemaakte caramboles en een moyenn van 1,35. Hiermee staat Robert Paul bijna boven aan de ranglijst met 1 punt minder dan ondergetekende. Joop maakte precies zijn punten. Verder geen commentaar.

Bandstoten.

Bij het bandstoten werd het beste resultaat behaald door Joop van de Pavoordt tegen Tom Jansen, met 4 caramboles boven zijn gemiddelde. Tom speelde zijn gemiddelde.
Theo van Kippersluis maakte tegen Rob Oliemans 10 caramboles en dat zijn er 3 boven zijn gemiddelde, met 16 matchpunten. Siem Smet maakte tegen Marcel Dröge 5 caramboles meer dan die op de kaart staan, met 15 punten als resultaat. André Worm en Perry Rolle speelden in matchpunte met 14 – 14 gelijk. Allebei ongeveer 20% boven hun gemiddelde. Nico Wingelaar speelde tegen Chris Ursem eveneens circa 20% boven zijn gemiddelde en scoorde daarmee ook 14 punten.

Verder geen commentaar.

 

Wedstrijdleider Han Nierop