Nieuwsbrief 30 januari

                           

 

Nieuwsbrief Clubcompetitie                                      30 januari  2020 Algemeen.

Het is jammer dat Hermann Hilckmann heeft moeten besluiten zijn lidmaatschap op te zeggen. Hij had al enkele keren getwijfeld bij het begin van een nieuwe periode of een nieuw seizoen om het bijltje er bij neer te leggen. We wensen hem uiteraard nog een goede en vooral gezonde tijd toe.

We hebben Thijs Moes  kunnen begroeten als herintreder en wensen hem en gezellige tijd toe bij onze biljartvereniging.

Driebanden.

Het was deze week Ton van der Vliet die de beste partij op de biljarttafel legde bij de driebanders. Hij maakte 18 caramboles en dus een moyenne van 0,600, waarmee je best thuis kunt komen. Hij speelde die goede partij tegen Piet Tesselaar, die ook zijn te maken aantal ruimschoots haalde met 2 caramboles meer dan de 8 die op de kaart staan. Ruud Beers maakte 13 caramboles tegen Thijs Moes en dat is ook een bonus van 5 car. Joop Dekker maakte deze week zijn te maken aantal ruim tegen Piet Tesselaar met 3 extra caramboles. Piet had een goede avond want hij maakte er tegen Joop 1 meer dan hij moet maken. Thijs Moes en Ton van der Vliet maakten allebei hun te maken aantal van 11 caraboles en speelden dus precies gelijk. Verder geen commentaar.

Libre.

Alida Mulder speelde tegen Ton Jacobs een goede partij met 15 gemaakte caramboles en dat is een plus van 5 caramboles. Ton Jacobs kwam net 1 carambole te kort helaas. Theo van Kippersluis speelde goed tegen Ben Haring en maakte 6 caramboles boven zijn gemiddelde met 23 gemaakte car. Robert Paul van Maas blijft goed scoren op de clubavonden en maakte tegen André Worm 6 car. meer dan de 19 die hij moet maken. Ik dacht dat hij wel flink omhoog zou gaan in de nieuwe periode, maar dat valt reuze mee, want hij gaat maar 1 car. omhoog. André kwam net 1 car. te kort, maar hij gaat ook 1 car. omhoog. Mijn medewedstrijdleider Coos maakte tegen Ben Haring 34 caramboles en dat is een plus van 8 car. en was daarmee tevreden denk ik. Rob Oliemans speelde tegen Laurens Groenendijk uitstekend met 105 gemaakte caramboles en dat zijn er maar liefst 28 meer dan de 77 die op de kaart staan. Laurens had een off-day met slechts 11 gemaakte car. Siem Smet speelde tegen ondergetekende een goede partij met 6 car. boven zijn gemiddelde.Verder geen commentaar.

Bandstoten.

Bij het bandstoten werd de beste partij gespeeld door onze voorzitter Karel Huspas. Tegen Alida Mulder maakte hij 32 caramboles en dat is een plus van 14 car. Ronald Houtman maakte tegen Ton van der Vliet 2 caramboles boven zijn gemiddelde en was daarmee zeker tevreden. Siem Smet maakte tegen André Worm 4 caramboles meer dan de 17 die op de kaart staan en liep bijna naast zijn schoenen van trots. Verder waren er niet zoveel uitschieters, maar veelal werd het te maken aantal wel gehaald of bijna. Bij het bandstoten gaan we nog een periode door en starten we dus nog niet met een schone lei.

 

Wedstrijdleider Han Nierop