Nieuwsbrief 26 september

                                 

 

Nieuwsbrief Clubcompetitie                                  26 september  2019

Algemeen.

Omdat Ton van der Vliet als tweede was geëindigd tijdens de Districtsfinale Driebanden derde klasse en zich daarmee plaatste voor de Gewestelijke Finale, kreeg hij van de voorzitter een presentje aangeboden. We wensen hem veel succes toe tijdens die finale op 11 t/m 13 oktober bij De Liefhebber in Warmenhuizen.

De problemen die ik met de computer had zijn gelukkig opgelost door Eelco Hof, en kan ik de standen van de competitie weer op de website zetten. Eelco Hof heeft de website van de vereniging fraai aangepast en ik nodig een ieder aan om daar eens op te kijken.

De poule voorwedstrijden libre derde klasse die wij organiseren, zou op 3 avonden worden afgewerkt. Doordat er iemand afgevallen was, kunnen we het tot twee avonden beperken. De tellers en schrijvers die voor 2 oktober op de lijst stonden, behoeven dus niet meer te komen.

Driebanden.

 Karel Hulspas speelde tegen Aris Oensen een zeer goede partij. Hij maakte 11 caramboles en dat is voor hem 183% van zijn gemiddelde, met als resultaat 20 matchpunten. Aris zat ook aan de positieve kant van de score met 15 gemaakte caramboles en 125% van zijn gemiddelde. Laurens Groenendijk had tegen Ton van der Vliet ook zo’n positieve uitschieter met 18 gemaakte caramboles en 163% van het moyenne. De serie van 5 zegt genoeg. Frans Limmen en Ton van der Vliet, die tegen elkaar uitkwamen, speelden allebei geweldig, met respectievelijk 140 en 145 procent van hun gemiddelde, met ieder 16 matchpunten. Verder geen commentaar.

Libre.

 Mijn steun en toeverlaat bij de wedstrijdleiding, Coos Zijp speelde tegen Robert Paul van Maas een kei van een partij met 67 gemaakte caramboles in 20 beurten en dat is maar liefst 257% van zijn gemiddelde. Wat een opsteker is dat. Meteen gaat hij 3 weken met vakantie, maar gelukkig zal Karel me dan helpen met de wedstrijdleiding. Tom Jansen speelde tegen Perry Rolle een prima partij en dan vooral de tweede helft, want na 11 beurten had hij nog maar 6 car. gemaakt, maar daarna geen enkele poedel meer en in de 12-de beurt een keurige serie van 10 en dat geeft de burger moed. Ed Huiskens heeft nog steeds erg veel moeite om de ballen goed te raken, maar toch zit er vooruitgang in. Tegen Gertjan de Moes maakte hij 3 caramboles boven zijn gemiddelde en dat geeft een goed gevoel. Siem Smet speelde tegen Marcel Dröge een goede partij met een gemiddelde van 2,05 en 16 matchpunten. Verder geen commentaar

Bandstoten.

Bij het indelen van de wedstrijden bandstoten liggen de partijen in een willekeurige volgorde op de tafel. Omdat er nog libre en driebanden wordt gespeeld, zijn er nog al een aantal deelnemers die aan het bandstoten nog niet kunnen beginnen, omdat ze nog bezig zijn. Derhalve moet een wedstrijd worden gekozen die op dat moment wel mogelijk is.

Het bandstoten ging deze week erg goed. Robert Paul van Maas behaalde 182% van zijn gemiddelde met 20 gemaakte caramboles. Hij maakte er zelfs meer dan Joop Dekker, die zijn avond niet had. Ondergetekende speelde tegen Frans Dröge een prima partij met 49 gemaakte caramboles, hetgeen ook 181% is. Siem Smet speelde tegen Henk Eckhardt een prima partij met 23 gemaakte caramboles en 153% van zijn moyenne. Theo Wijnker deed daar niet zoveel voor onder en scoorde tegen Ruud Beers 152%.

Verder geen commentaar

Wedstrijdleider Han Nierop