Nieuwsbrief 24 oktober

                                           

 

 

Nieuwsbrief Clubcompetitie                                  24 oktober  2019

Algemeen.

Gertjan de Moes is op de vierde plaats geëindigd van de Districtsfinale derde klasse libre met 7 punten en een moyenne van 1,931.
Hij begon erg goed met het toernooi, maar kwam op vrijdag helaas niet goed in zijn vertrouwde spel. Ik ben zelf als zevende geplaatst voor de Districtsfinale libre 2-de klasse met 9 punten en een gemiddelde van 2,874. Ik kan echter niet deelnemen aan deze finale omdat ik dan de wedstrijdleiding heb van de voorwedstrijden bandstoten 2-de klasse en daar zelf aan deelneem.

Chris en ik zijn bij Joop Doodeman op bezoek geweest bij hem thuis.We kwamen tevergeefs in Zuyderwaert, omdat zijn dochter hem had opgehaald. We hebben even gezellig met hem wat oude koeien uit de sloot gehaald, erg gezellig. Het gaat overigens verder erg goed met hem.

Ik kom deze, of volgende week weer even langs om te inventariseren wie wil driebanden tijdens de volgende periode, welke op 7 november gaat beginnen.

Er kan worden ingeschreven voor het Open Draaikolk Toernooi in Den Helder via opendraaikolktoernooi@gmail.com of 0612397543 op 9-10 november en 23 -24 november en de finales op 7-8 december.

Driebanden.

Karel Hulspas speelde tegen Jan Wagenaar een prima partij met 10 gemaakte caramboles, hetgeen er 4 meer zijn dan die op de kaart staan. Laurens Groenendijk speelde tegen Aris Oensen eveneens een goede partij met 4 caramboles boven zijn gemiddelde.
Jan Wagenaar deed het tegen Frans Limmen een stuk beter dan tegen Karel en maakte nu 3 extra caramboles.
Hetzelfde deed Ton van der Vliet tegen Karel Hulspas.
De andere partij van Ton tegen Laurens Groenendijk ging het een ietsje minder, maar wel goed met 2 bonus caramboles. De beide Fransen (Dröge en Limmen), die tegen elkaar uitkwamen, deden het niet best, met respectievelijk 10 en 3 gemaakte caramboles. Volgende keer maar beter denk ik dan.

Libre.

Ronald Houtman speelde een goede partij tegen Henk Groot met 21 gemaakte caramboles en 19 gescoorde punten.
Ik speelde tegen André Worm een goede partij met 73 gemaakte caramboles en 16 punten.
Ook werden er 16 punten behaald door Robert Paul van Maas tegen Henk Groot, met vooral een prima tweede helft van de partij, waarin hij een moyenne van 2,00 speelde.
Chris Ursem deed het tegen Ed Huiskens erg goed,  met 124 gemaakte caramboles, een paar mooie series en een gemiddelde van 6,20.
Coos Zijp speelde tegen Alida Mulder een prima partij met 36 gemaakte caramboles en 15 punten. Wel te merken dat hij een goede vakantie heeft gehad.
Siem Smet speelde tegen Perry Rolle een degelijke partij met 38 gemaakte caramboles en een gemiddelde van 1,90.
Nog even over de puntentelling, omdat dit niet voor iedereen duidelijk is. Voor elke 10% gemaakte caramboles krijgt men 1 punt en als je het aantal punten maakt dat gelijk is of meer dan het aantal dat je moet maken, levert dat 2 extra punten op. Verder geen commentaar

Bandstoten.

Ronald Houtman maakte tegen Ton van der Vliet maar liefst 9 caramboles meer dan de 7 die hij moet maken en dat zijn 24 punten.
Perry Rolle maakte tegen mij 10 caramboles en datzijn voor hem 16 punten. Ik maakte er 31 en dat zijn voor mij 13 punten. Nico Wingelaar maakte tegen Alida 15 car. en dat zijn tevens 15 punten. Alida had na 10 beurten 6 car. gemaakt en dat was na 20 beurten nog het geval, jammer.

En voor de goede orde ….. zorg ervoor dat je na de gespeelde partij de biljartballen en het laken weer keurig schoon zijn voor de biljarters die dan weer moeten spelen!

Verder geen commentaar.

Wedstrijdleider Han Nierop