Nieuwsbrief 23 januari

 

               

 

Nieuwsbrief Clubcompetitie                                      23 januari  2020 Algemeen.

Het was even wennen aan de nieuwe scoreborden, maar de meesten hebben door hoe er mee moet worden omgegaan. Alleen Hermann heeft er wat moeite mee en wilde zelfs stoppen met biljarten, omdat hij niet met deze nieuwe situatie om kan gaan. Ik heb tegen hem gezegd dat voor hem in de plaats er altijd wel iemand anders is die de taak van schrijver van hem wil overnemen. Graag uw medewerking.

Robert Paul van Maas kreeg van de voorzitter bloemen aangeboden met het behalen van het Districtskampioenschap Bandstoten derde klasse. We wensen hem veel succes toe tijdens de Gewestelijke Kampioenschappen in Beverwijk.

Ik verzoek u de tellijsten behoorlijk in te vullen, want ik sta af en toe voor het oplossen van .een leuke puzzel. Ter illustratie hang ik er een paar op het publicatiebord.

Volgende week begint de nieuwe periode. Keuze libre/driebanden bekend maken bij mij.

Driebanden.

                Aris Oensen speelde tegen Frans Dröge een prima partij met 18 gemaakte caramboles en een mooie serie van 5. Frans maakte ook een serie van 5, maar haalde met eveneens 18 gemaakte caramboles niet zijn te maken aantal vamn 21 car. Jan Wagenaar speelde goed tegen Piet Tesselaar met 11 gemaakte caramboles, hetgeen 1 carambole in de bonus is. Ton van de Vliet maakte tegen Piet Tesselaar precies zijn te maken aantal van 11 car. Piet kan steeds zijn te maken aantal net niet maken, dus volhouden maar.

Libre.

                Henk Groot was de spekkoper van de week met 72 gemaakte caramboles en dat zijn er maar liefst 40 meer dan die op de kaart staan. Een prima prestatie derhalve. André Worm speelde tegen Gertjan de Moes zeer goed en maakte 26 caramboles, hetgeen precies het dubbele is van zijn te maken aantal. Gertjan is op de weg terug maar kwam net 1 car. te kort. Theo Wijnker had tegen André Worm een positieve uitschieter van jewelste met 77 gemaakte caramboles, een plus van 38 en op 1 car. na precies het dubbele aantal van de 39 die op de kaart staan. Robert Paul van Maas blijf het erg goed doen de laatste tijd. Nu bond hij Karel Hulspas aan zijn zegekar met 31 gemaakte caramboles, een plus van 12 car. In de andere partij van Henk Groot tegen Ben Haring, liep het ook gesmeerd. Nu maakte hij 19 caramboles meer dan de 32 die hij moet maken. Tom Jansen deed het tegen Alida Mulder behoorlijk goed met 28 gemaakte caramboles met in de 12-de beurt een fraaie serie van 9 car. De tellijst van Robert Paul van Maas tegen Joop van de Pavoordt klopte niet helemaal doordat een 0 voor een 6 werd aangezien. Hij had dus geen 32 caramboles gemaakt maar 26. Toch goed natuurlijk.

Bandstoten.

                De beste partij van de avond werd gespeeld door Ben Haring. Hij maakte tegen Ton van der Vliet 27 caramboles, een plus van 15 caramboles met 24 matchpunten. Andre Worm maakte tegen Alida ook bijna het dubbele aantal. Ook Alida zat in de positieve cijfers met 8 gemaakte car. Peter Burger had een goede avond, want hij maakte tegen Henk Groot 24 caramboles en dat zijn er 11 meer dan hij moet maken. Ruud Beers speelde tegen Aris ook een keurige partij met 32 gemaakte caramboles, een plus van 16. Frans Dröge speelde tegen Jan Wagenaar en maakte er 51, een plus van 13 car. Een mooie opsteker voor de Districtsfinale van volgende week. Chris Ursem maakte in de partij tegen Piet Tesselaar maar liefst 55 car. , met erg weinig poedels.

Piet maakte ook zijn punten plus 2, dus was ook tevreden. Piet had wel verwacht dat hij vorige week zou worden genoemd in de nieuwsbrief, want toen ging het nog beter. Hier laat ik het maar bij.

 

Wedstrijdleider Han Nierop