Nieuwsbrief 21 november

                         

 

 

Nieuwsbrief Clubcompetitie                                     21 november  2019

Algemeen.

Ons lid Frans Dröge heeft vorige week deelgenomen aan de Districtsfinale Driebanden 1-ste klasse van District Noord Holland Midden, via de Driebanden vereniging Parelhof en op de 4-de plaats geëindigd. Door zijn goede moyenne van 0,738 is hij geplaatst voor de Gewestelijke finale, welke op 6,7 en 8 december wordt gehouden in Abbekerk. Veel succes gewenst.

De wedstrijddagen voor de voorwedstrijden Bandstoten 1-ste klasse zijn gewijzigd. De nieuwe datums zijn 11 en 14 december. Het worden dus 2 in plaats van 3 avonden. Opletten dus, als je moet tellen en/of schrijven bij deze wedstrijden.

Arbiters/schrijvers, opgelet. Op zaterdag 30 november beginnen de wedstrijden om 12.00 uur!


Driebanden.

Jan Wagenaar speelde deze avond tegen zijn rivaal Piet Tesselaar en deed het prima met 15 gemaakte caramboles en een moyenne van precies 0,500. Piet maakte precies zijn punten en was dus ook tevreden neem ik aan. Frans Dröge had een goede generale voor de Districtsfinale in het weekend, waaraan hij deelneemt. Tegen Joop Dekker maakte Frans 32 caramboles en tegen Ruud Beers 29. Dat is over beide partijen een moyenne van 1,050, een prima resultaat dus. Joop Dekker maakte 1 carambole meer dan de 12 die op de kaart staan en speelde dus ook naar behoren. Ton van der Vliet zat tegen Ruud Beers eveneens aan de positieve kant met 13 gemaakte caramboles. Ruud moet zijn draai nog een beetje vinden bij de driebanders en moet maar eens op les bij zijn broer Louis (of Piet), die een goede driebander is. Aris Oensen speelde tegen Jan Wagenaar met 1 carambole boven zijn gemiddelde een degelijke partij. Verder geen commentaar.


Libre.

De biljartlessen, die tegenwoordig op zaterdamorgen worden gegeven, beginnen voor Ed Huiskens zijn vruchten af te werpen, want tegen Tom Jansen maakte Ed 14 caramboles en dat zijn voor hem 25 matchpunten en dat is nu al de derde maal dat hij meer dan twee maal zijn te maken aantal maakt. Perry Rolle speelde tegen Gertjan de Moes een prima partij met 20 gemaakte caramboles en 18 punten. Robert Paul van Maas speelde tegen Marcel Dröge met een moyenne van 1,50, met 11 caramboles boven zijn gemiddelde. Marcel kon de ballen niet goed in positie krijgen en kwam niet verder dan 20 gemaakte caramboles, dus ver onder de maat. Hermann Hilckmann en Ton Jacobs, die tegen elkaar uitkwamen speelden beide ver boven hun moyenne, met als resultaat 16 en 15 matchpunten. Alida speelde in beide partijen boven haar moyenne met tegen Karel Hulspas 14 en tegen Frans Limmen 13 gemaakte caramboles. Er is deze avond tamelijk goed gespeeld, want in slechts 10 van de 42 keer werd het temaken aantal caramboles niet gehaald.


Bandstoten.

André Worm speelde tegen Karel Hulspas de beste partij met 11 gemaakte caramboles. Dat zijn er 6 meer dan de 5 die op het kaartje staan. Ondergetekende speelde tegen Alida een prima partij met 42 gemaakte caramboles en een moyenne van 2,10. Toch een raar spelletje dat bandstoten, want is de voorwedstrijden van vorige week kwam ik niet verder dan een moyenne van 1,10 en dat is toch wel een groot verschil. Ton van de Vliet was tegen Theo Wijnker erg goed bezig en maakte er 7 boven zijn gemiddelde. Marel Dröge en Frans Limmen, die tegen elkaar uitkwamen speelde allebei ongeveer 20% boven hun moyenne en scoorden daarmee allebei 14 matchpunten. Frans Dröge en Piet Tesselaar deden precies hetzelfde. Piet maakte 19 caramboles, 4 boven zijn gemiddelde en Frans zelfs 48, met10 boven zijn gemiddelde. Dit was dus ook 14 – 14 in punten.


Wedstrijdleider Han Nierop