Nieuwsbrief 19 september

                                               

 

Nieuwsbrief Clubcompetitie                                  19 september  2019

Algemeen.

Ton van der Vliet heeft vorige week deelgenomen aan de Districtsfinale driebanden derde klasse in Den Helder. Hij heeft het prima gedaan en is als tweede geeindigd met 10 matchpunten en een gemiddelde van 0,359.

Ik heb op dit moment wat problemen met het programma dat ik gebruik voor de clubcompetitie en kan helaas de standen nog niet naar de website van BV Heerhugowaard sturen. Hopelijk zijn de problemen binnen kort opgelost.

Rob van der Waart heeft heelaas te kennen gegeven dat hij afziet van een lidmaatschap bij onze vereniging. Hij ergert zich aan zijn eigen spel en dus houdt hij het biljarten voor gezien.

Driebanden.

De beste partij bij de driebanders werd gespeeld door Frans Dröge tegen Karel Hulspas. Frans produceerde maar liefst 31 caramboles en dat is een moyenne van boven de 1,000 en dat komt niet alle weken voor. Ton van der Vliet en Frans Limmen, die tegen elkaar uitkwamen maakten  allebei 12 caramboles en dat is voor beide spelers boven hun gemiddelde. Frans maakte er 1 meer en Ton 2. Verder geen nieuws.

Libre.

Henk Eckhardt heeft zijn 6 testpartijen gespeeld en dus is zijn voorlopige moyenne vast gesteld. In de librecompetitie moet hij 21 caramboles maken en bij het bandstoten 11.

Siem Smet speelde tegen Marcel Dröge een uitstekende partij met een gemiddelde van 2,25 en 17 punten. Marcel kwam slechts 2 caramboles te kort. Perry Rolle blijft het goed doen en begint het moyenne van 1,00 te benaderen. Tegen Joop van de Pavoordt maakte Perry er 17 en dat zijn er 5 meer dan het aantal dat hij moet maken, Joop maakte precies zijn te maken aantal. Alida Mulder speelde tegen Joop van de Pavoordt ook goed en maakte er 4 meer dan de 10 die ze moet maken en in de partij tegen Ronald Houtman maakte Alida er 3 meer, een prima avond derhalve. Ronald speelde ook boven zijn gemiddelde en maakte er eveneens 3 meer. Rob Oliemans speelde een prima partij tegen Theo Wijnker en maakte 98 caramboles en dat is een moyenne van bijna 5,00. Theo maakte 50 caramboles en was daarmee ook dik tevreden.

Verder laat ik het hierbij.

Bandstoten.

Alida Mulder had zoals gezegd, een prima avond, want bij het bandstoten maakte ze 12 caramboles en dat is tweemaal zoveel als ze moet maken, dus was ze dik tevreden. Tom Jansen, waartegen ze speelde deed het eveneens erg goed en maakte 3 caramboles meer dan de 11 die hij moet maken. Robert Paul van Maas maakte tegen Marcel Dröge 5 caramboles boven zijn gemiddelde en daar kun je mee thuis komen. Rob Oliemans speelde tegen Ronald Houtman een heel degelijke partij met weinig poedels en 47 gemaakte caramboles. Het gemiddelde van 2,35 mag er zijn. Verder geen commentaar.

 

Wedstrijdleider Han Nierop