Nieuwsbrief 19 december 2019

                         

 

Nieuwsbrief Clubcompetitie                                    19 december  2019

Algemeen.

Vanavond wordt een gezellige kerstavond gehouden. Siem Smet en Coos Zijp hebben de organisatie in handen en dat belooft een leuke avond te worden met biljartspelletjes en klaverjassen. Niemand gaat met lege handen naar huis, want een ieder krijgt van Karel een Kerstpresentje.

De voorwedstrijden bandstoten 1-ste klasse zijn goed verlopen, met dank aan alle tellers en schrijvers.

Frans Dröge is in het totaalklassement als 7-de geëindigd en heeft zich derhalve geplaatst voor de Districtsfinale, welke door DNO wordt georganiseerd op 21 t/m 25 januari 2020. Rob Oliemans is toch nog op de 12-de plaats terecht gekomen, helaas geen districtsfinale voor hem.

Ik wens een ieder zeer prettige Kerstdagen en goede Jaarwisseling toe. Dan zien we elkaar weer op donderdag 2 januari 2020.

Driebanden.

Met het driebanden ben ik erg snel klaar,want er was deze avond niemand die zijn punten wist te halen en dat is toch wel een dieptepunt te noemen. Er werd wel vijf maal op 1 carambole na het aantal te maken caramboles gehaald, dus heel slecht was het nu ook weer niet. Volgende keer beter zal ik maar zeggen.

Libre.

Perry Rolle scoorde tegen Pim Kee het hoogste aantal punten met 23 gemaakte caramboles en dat zijn er bijna twee maal zo veel dan de 12 die hij moet maken. Pim maakte 1 car. boven zijn gemiddelde. Laurens Groenendijk speelde tegen Gertjan de Moes een goede partij met een moyenne van 2,40 en 19 matchpunten. Tegen Karel Hulspas wilde het met Laurens veel minder goed lukken dan tegen Gertjan, want hij kwam nu 2 car. te kort. Karel deed het in deze partij prima en speelde met een gemiddelde van 2,30, met in de 14-de beurt een fraaie serie van 11 car. Perry Rolle speelde tegen Alida Mulder eerst erg goed, toen er na 6 beurten de klad een beetje in kwam, maar toch een positieve score van plus 5 car. Peter Burger had tegen Marcel Dröge een positieve uitschieter met 27 gemaakte caramboles, een plus van 7 car. Joop van de Pavoordt speelde tegen mij een keurige partij met 16 gemaakte caramboles. Vooral de serie van 7 in de 6-de beurt zag er goed uit.

Verder geen commentaar.

Bandstoten.

Peter Smidt maakte tegen mij 11 caramboles en dat is voor hem maar liefst 220% van zijn gemiddelde en 24 matchpunten. Andre Worm en Siem Smet kruisten de degens en speelden allebei ver boven hun moyenne. Siem behaalde 19 en André 18 matchpunten. Ruud Beers en Ronald Houtman scoorden allebei 14 matchpunten met respectievelijk 22 en 14 gemaakte caramboles. Eveneens 14 punten werden aan het totaal van Joop van de Pavoordt toegevoegd, die tegen Alida 10 caramboles maakte. Henk Groot maakte 4 caramboles boven zijn gemiddelde en was daar zeker tevreden over. Gerard van der Vliet was een beetje te laat om met de libre competitie mee te doen en heeft dus alleen een bandstoot partij gespeeld. Tegen Theo Wijnker maakte Gerard 25 caramboles en dat zijn er 4 meer dan het aantal van 21 die hij moet maken. Verder geen commentaar.

 

Wedstrijdleider Han Nierop