Nieuwsbrief 17 oktober

                                       

Nieuwsbrief Clubcompetitie                                  17 oktober  2019

Algemeen.

Afgelopen maandag is de vrouw van ons lid Piet Tesselaar overleden. Door de ziekte van zijn vrouw Annie heeft hij lange tijd de clubavonden niet kunnen bezoeken. We wensen hem veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Het is Ton van der Vliet niet gelukt om door te dringen naar de Landelijke Finale Driebanden Derde Klasse. Hij is in de Gewestelijke Finale op de vijfde plaats geeindigd met 6 punten en een gemiddelde dat een beetje tegenvalt van 0,284.

In het schema tellen en schrijven is een wijziging aangebracht. De voorwedstrijden bandstoten 1-ste klasse worden op 2 dagen gehouden. Zij die voor woensdag 4 december op het schema staan behoever derhalve niet te komen.

Driebanden.

De opkomst bij de driebanders was matig te noemen en de 5 partijen die zijn gespeeld waren nu niet om te juichen. Jan Wagenaar maakte tegen Aris Oensen 1 carambole meer dan de 10 die hij moet maken en Aris maakte er zelfs 2 meer. Laurens Groenendijk maakte tegen Frans Dröge precies zijn te maken aantal en Aris deed tegen Frans Limmen hetzelfde. Karel had na zijn ziekenhuisopname een rustpauze ingelast, maar zal er vandaag zeker weer bij zijn. Verder geen commentaar.

Libre.

Ed Huiskens was in de partij tegen Peter Burger goed bezig en maakte 3 caramboles boven zijn moyenne en behaalde daarmee 18 punten. Peter zat ook aan de goede kant van de score en maakte 5 car. boven zijn gemiddelde. Perry Rolle was tegen Henk Groot ook goed bezig en maakte 5 caramboles meer dan de 12 die op de kaart staan. Marcel Dröge bond Nico wingelaar aan zijn zegekar met 79 gemaakte caramboles met in de 2-de beurt een serie van 17 en in de 4-de beurt een serie van 20  , hetgeen een fraai begin van de partij was. Ton Jacobs speelde tegen Henk Groot een degelijke partij met 51 gemaakte caramboles, met in de eerste beurt al een mooie serie van 18 car. Tom Jansen en Ton Jacobs, die tegen elkaar uitkwamen behaalden allebei 13 punten, omdat ze beiden meer dan 10% boven hun gemiddelde speelden. Rob Oliemans maakte tegen Joop van de Pavoordt 83 caramboles en was daar zeker tevreden over, omdat hij erg slecht begon, met 8 gemaakte caramboles in 7 beurten.  Verder geen commentaar

Bandstoten.

Frans Dröge speelde tegen Siem Smet uitstekend en maakte 54 caramboles en maakte daarmee Siem Smet een beetje deprie, hoewel Siem precies zijn te maken aantal maakte. Dit was niet de partij met de hoogste score, want  dat was Perry Rolle, die in de partij tegen Frans Limmen, meer dan het dubbele aantal caramboles maakte met 23 punten. Robert Paul van Maas speelde tegen Peter Smidt een goede partij met 10 gemaakte caramboles meer dan de 11 die hij moet maken. Ruud Beers speelde tegen Aris Oensen een mooie partij met 36 gemaakte caramboles en dat maar liefst 200% en 22 punten. Aris maakte 5 car. boven zijn gemiddelde en deed het dus ook goed. Omdat ik oneven uitkwam met het indelen van de partijen, speelde Robert Paul van Maas een extra partij tegen mij. Robert Paul liet er geen gras over groeien en maakte in de eerste beurt meteen een mooi serie van 10 car. en dat is bijna zijn aantal dat op de kaart staat. Uiteindelijk maakte hij 19 car. met als resultaat 19 punten. Hiermee staat hij meteen boven aan de ranglijst. Verder laat ik het hierbij.

Wedstrijdleider Han Nierop