Nieuwsbrief 16 januari

                             

 

 

Nieuwsbrief Clubcompetitie                                      16 januari  2020 Algemeen.

                Het was de afgelopen clubavond behoorlijk druk en kwam ook nog voor een verrassing te staan. Men was plotseling op tafel 5 met een librepartij begonnen, terwijl ik het plan had om daar een driebandenpartij te laten spelen. Door deze handeling kwamen we in tijdnood met het afronden van alle driebandpartijen. Het werd Joop Dekker zelfs te laat om mee te doen met het bandstoten. Ik vraag u allen om niet buiten de wedstrijdleiding om dergelijke acties te ondernemen.

Afgelopen week kreeg ik het verzoek van Thijs Moes om weer bij de driebanders mee te kunnen doen. Dit heb ik uiteraard toegezegd, hij is hartelijk welkom. Deze week laat hij echter nog verstek gaan.

In de Districtsfinale bandstoten 3-de klasse heeft Robert Paul van Maas beslag gelegd op de 1-ste plaats door alle 7 partijen te winnen. Hierdoor is hij geplaatst voor de Gewestelijke Finale. Siem Smet is op de 6-de plaats geëindigd. De Gewestelijke Finale is op 7,8 en 9 februari bij Onder Ons, Adrichemlaan 3 in Beverwijk.

Driebanden.

                Jeroen Zonnnenberg kwam even langs en heeft met de driebanders meegespeeld. Het zal wel bij een eenmalig optreden blijven denk ik. Ton van der Vliet speelde deze avond de beste partij. Tegen Aris Oensen maakte hij  4 caramboles meer dan hij moet maken, met een moyenne van 0,500. Jan Wagenaar speelde goed tegen Jeroen Zonnenberg met 1 carambole in de plus. Piet Tesselaar kwam tegen Frans Dröge niet verder dan 8 gemaakte caramboles en dat is volgens Piet zijn te maken aantal, maar hij moet er volgens mij 1 meer maken en dat blijkt toch een groot probleem te zijn. Frans maakte er 1 meer dan die op de kaart staan en deed het dus goed. Ruud Beers maakte twee maal zijn te maken aantal en was daar zeker tevreden over.

Libre.

                Theo van der Kippersluis had tegen André Worm de beste vorm van de avond. Hij scoorde met 31 gemaakte caramboles 21 matchpunten. Dat waren er op 1 car.  na twee maal zoveel als de 16 die hij moet maken. André deed in de partij tegen Alida Mulder niet veel onder voor Theo, want hij maakte 25 caramboles en dat is ook bijna tweemaal zijn te maken aantal van 13 car. Robert Paul van Maas is de laatste tijd ook goed bezig. Nu maakte hij tegen Tom Jansen 29 caramboles en dat is voor hem een plus van 10 car. Tom maakte zijn te maken aantal ruim met een plus van 2 car. Coos Zijp speelde tegen Rob Oliemans een prima partij met een moyenne van 1,85. Rob maakte op 1 car. na zijn te maken aantal vaan 77 car. Laurens Groenendijk speelde tegen Peter Burger met een gemiddelde van precies 2,00 en dat waren 12 caramboles boven zijn gemiddelde. Tom Jansen maakte tegen Coos Zijp 24 caramboles, 5 boven zijn te maken aantal. In de partij van Laurens tegen Siem Smet ging het een ietsje minder als tegen Peter Burger, maar toch altijd nog 7 caramboles in de bonus.

Bandstoten.

                Robert Paul van Maas had een prima partij tegen Alida, met 30 gemaakte caramboles, dit is het dubbele van wat hij moet maken. Derhalve een goede generale voor de Districtsfinale. Bert Kuijper, die vadaag tijd had gevonden om de clubavond te bezoeken speelde tegen André Worm een prima partij met 30 gemaakte caramboles. André speelde ook goed met 9 gemaakte caramboles. Ben Haring kwam uit tegen Frans Dröge en sloeg toe met 21 gemaakte caramboles, een plus van 9. Frans maakte er precies 40 en was dus ook dik tevreden. Jan Wagenaar deed deze week een keer mee met bandstoten. Hij speelde tegen ondergetekende en deed het prima met 24 gemaakte caramboles. Verder geen nieuws.

 

Wedstrijdleider Han Nierop