Nieuwsbrief 14 november

                         

 

Nieuwsbrief Clubcompetitie                                  14 november  2019

Algemeen.

 Op woensdagavond 20 november beginnen de wedstrijden van de Districtsfinale libre 1-ste klasse, waaraan ons lid Rob Oliemans deelneemt. We wensen hem veel succes toe. Graag opletten of u staat ingedeeld voor arbitreren of schrijven, zodat we niet voor verrassingen komen te staan

Driebanden.

De beste partij van de avond werd door Ton van der Vliet op de tafel gelegd. Tegen Bert Kuijper maakte Ton 5 caramboles boven zijn gemiddelde. Een prima resultaat derhalve. Bert, die deze keer de tijd kon vinden om de clubavond te bezoeken, kwam net 1 carambole te kort. Aris Oensen zat ook aan de goede kant van de score en maakte tegen Piet Tesselaar 2 caramboles meer dan de 12 die hij moet maken. Piet kon nog geen potten breken en dat is niet verwonderlijk na de moeilijke tijd die hij heeft gehad tijdens de ziekte en het overlijden van zijn vrouw Annie. We waren blij hem weer te zien op de clubavond. Ruud Beers, die het deze periode bij de driebanders wil proberen, maakte tegen Jan Wagenaar de 8 caramboles, waarop ik hem had ingeschat. Joop Dekker heeft deze periode ook het libre ingeruild voor het driebanden en maakte tegen Ruud Beers 1 carambole meer dan de 12 die op de kaart staan. Verder laat ik het hierbij.

Libre.

Ed Huiskens schoot deze week uit zijn slof en maakte in beide partijen die hij heeft gespeeld, meer dan 2 maal zijn te maken aantal van 6 caramboles. Ik zou zeggen volhouden maar, dan komt het goed! Tegen Ton Jacobs waren het er 13 en tegen Karel Hulspas 12. Hermann Hilckmann speelde tegen Laurens Groenendijk een prima partij met een gemiddelde van 1,35, met 27 gemaakte caramboles. Ondergetekende speelde een goede partij tegen Peter Smidt met 72 gemaakte car. en een moyenne van 3,60. In mijn tweede partij tegen Theo van Kippersluis wilde het minder goed lukken en kon ik mijn te maken aantal lang niet halen. Theo deed het daar en tegen wel goed en maakte 22 caramboles, met in de 9-de beurt een mooie serie van 8, met uiteindelijk 6 caramboles  meer dan dat hij moet maken. Siem Smet speelde goed tegen Alida Mulder met precies 40 gemaakte caramboles, 10 boven zijn te maken aantal. Theo Wijnker maakte tegen Gertjan de Moes ook 10 caramboles meer dan die op de kaart staan, met een moyenne van 2,45.

Verder geen commentaar.

Bandstoten.

André Worm behaalde deze avond het meeste aantal van 26 matchpunten, want tegen Karel Hulspas maakte hij 12 caramboles en dat zijn er 7 meer dan de 5 die hij moet maken, prima dus. Joop van de Pavoordt had ook een opleving tegen Ton van der Vliet, met 15 gemaakte caramboles en 20 matchpunten. Piet Tesselaar speelde tegen Joop Dekker en wist hem aardig bij te benen met 24 gemaakte caramboles tegen Joop 28.
Theo van Kippersluis maakte tegen Robert Paul van Maas 10 caramboles en dat is ook een bonus van 3.
Gertjan de Moes maakte tegen Laurens Groenendijk 29 caramboles en dat zijn er 5 meer dan de 24 die hij moet maken. Laurens maakte er 1 meer. Verder geen bijzonderheden.

Wedstrijdleider Han Nierop