Nieuwsbrief  11 november 2021

                             

Nieuwsbrief                                             11 november 2021

Algemeen.

Volgende week zijn er voorwedstrijden libre eerste klasse bij ons en wil ik vragen aan een ieder om goed op het rooster tellen/schrijven te kijken of je aan de beurt bent. Rob Oliemans is een van de deelnemers en wensen hem veel succes toe. Robert Paul van Maas wensen we ook veel succes toe bij zijn deelname aan de Districtsfinale libre vierde klasse bij BIOS in Warmenhuizen op 17, 18 en 20 november.

Libre.

            Robert Paul van Maas speelde goed tegen Siem Smet en maakte 34 caramboles en dat zijn er 14 meer dan de 20 die op de kaart staan. Siem speelde ook goed met een moyenne van 2,15 en dat geeft de burger moed. Ronald Houtman speelde tegen Joop Dekker met een gemiddelde van net boven de 1,00, dus op naar een moyenne van 2,00 zou ik zeggen. Henk Groot speelde tegen mij een keurige partij met 11 caramboles in de plus en een gemiddelde van 2,30. Ik maakte ook mijn punten en dat is de laatste tijd niet vaak gebeurd. De andere partij van Robert Paul tegen Karel Hulspas was wel wat minder als die tegen Siem Smet, maar toch 6 caramboles boven zijn gemiddelde. Verder geen commentaar.

Driebanden.

            Aris Oensen was deze week erg goed op stoot bij het driebanden. Tegen Frans Dröge maakte hij 18 caramboles, een plus van 6 stuks. Frans kwam net die ene carambole te kort die hij was verhoogd in deze nieuwe periode. Aris speelde tegen Marcel Dröge toch nog een goede partij, vooral doordat hij in de 21-ste beurt een serie maakte van maar liefst 8 caramboles. Uiteindelijk had hij er drie in de plus. Marcel, die het deze periode bij de driebanders wil proberen speelde ook goed met 19 gemaakte caramboles en een plus van 3. In de partij tegen Ton van der Vliet kwam Frans Dröge ook net 1 carambole te kort, net als tegen Aris. Verder geen opmerkingen.

Bandstoten.

            Theo Wijnker was het deze week die de beste partij op tafel legde. Tegen Henk Groot maakte hij 41 caramboles en dat zijn er zelfs meer dan het aantal dat hij bij het libre moet maken. De serie van 10 sprong er echt boven uit. Theo van Kippersluis maakte tegen Ronald Houtman 11 caramboles en dat zijner 3 boven zijn moyenne. Siem Smet speelde tegen mij ook een prima partij met 24 gemaakte caramboles en in de 3-de beurt een mooie serie van 7. Ik kwam er helaas 4 te kort. Verder geen commentaar.

 

Wedstrijdleider Han Nierop