Nieuwsbrief 1 oktober

 

                   

Nieuwsbrief Clubcompetitie               1 oktober  2020

Algemeen.

Volgende week zouden we starten met de wedstrijden van de clubkampioenschappen, maar door de aangescherpte coronaregels gaan die helaas niet door en slaan we een jaar over. Door de nieuwe regels, dienen we om 22.00 uur het Biljartcentrum te hebben verlaten. We beginnen daarom om 18.30 uur met de wedstrijden en voor het bandstoten is dan helaas geen tijd meer. Verder dient een ieder zich aan de 1,5 meter afstand te houden en wordt een mondkapje aanbevolen. Ik heb alle leden een e-mail gestuurd, dus een ieder is van bovengenoemde op de hoogte.

Ton van der Vliet heeft vorige week voorwedstrijden driebanden derde klasse gespeeld, maar geen potten gebroken met slechts 1 gewonnen partij, moyenne van 0,296.

Driebanden:

Er waren nu 4 driebanders op komen dagen en dat is uiteraard nog veel te weinig, maar we blijven hopen. Ton van der Vliet deed het tegen Frans Dröge uitstekend en maakte 20 cramboles en dat is voor hem een plus van 9. Frans deed het ook prima een behaalde op 1 car. na een moyenne van 1,000 en dat is uitstekend te noemen. De serie van 9 in de derde beurt was van grote klasse. Jan Wagenaar zat tegen Laurens Groenendijk ook aan de positieve kant van de score, met 11 gemaakte caramboles. Laurens maakte precies zijn te maken aantal van 10. Verder geen commentaar.

Libre:

Daniël Worm speelde tegen Siem Smet de partij met het hoogste aantal matchpunten. Het waren er 17, want hij maakte 8 caramboles meer dan de 15 die hij moet naken. Siem kwam niet goed in zijn spel en kwam 7 car. te kort. Ruud Beers speelde tegen Ben Haring erg goed en maakte 38 caramboles en dat is een plus van 11 stuks. Ben maakte er 4 boven zijn gemiddelde en was dus ook tevreden. Peter Smidt maakte er tegen Siem Smet 13 en dat is voor hem een bonus van 4. Robert Paul van Maas speelde tegen Joop Dekker een goede partij met 7 caramboles in de plus. Tegen Tom Jansen ging het een ietsje minder met Robert Paul, maar toch 5 caramboles meer dan de 20 die op de kaart staan. Ronald Houtman speelde tegen mij een goede partij met 16 gemaakte caramboles, een plus van 3. Verder geen commentaar.

Bandstoten:

Bij het bandstoten ging het met Ronald Houtmen prima, tegen Karel Hulspas maakte hij 11 caramboles en dat zijn er 3 meer dan de 8 die hij behoort te maken. Chris Ursem blijft het bij het bandstoten erg goed doen, want tegen Siem Smet maakte hij 50 caramboles en dat is een plus van 13. Siem maakte er 4 meer dan de 19 die hij moet maken.

Wedstrijdleider Han Nierop