Nieuwsbrief 1 februari 2024

 

Algemeen.

Afgelopen donderdag heeft Mike Joosse twee partijen meegedaan in onze librecompetitie. Mike is geen lid van onze vereniging, maar omdat de opkomst erg laag was heeft hij mee kunnen spelen. Zo af en toe speelt ook Peter Kors wel eens mee. Als het erg druk is, dan zal dat niet gebeuren. Voor een enkele keer moet dat echter geen probleem zijn. Ze zijn allebei oud lid van onze vereniging.

Libre.

Marcel Dröge heeft tegen Mike Joosse erg goed gespeeld, want hij maakte 107 caramboles en dat is voor onze begrippen, niet mis! Mike maakte er 93 en deed het dus ook prima. Marcel staat nu boven aan de ranglijst en zijn moyenne is nu hoger dan 4,00. Dit vasthouden zou erg mooi zijn. Theo van Kippersluis maakte tegen Ruud Beers 17 caramboles, dus 5 meer dan de 12 die hij moet maken. Ruud kwam net 2 caramboles te kort. Robert Paul van Maas speelde prima tegen Peter Burger en maakte 38 caramboles. Dat nadert het moyenne van 2,00, hetgeen het streven moet zijn. Peter had wat last van evenwicht storingen en kon helaas geen potten breken. Ik had de laatste weken een dip met mijn biljarten, maar tegen Henk Groot ging het gelukkig weer wat beter. Ik maakte 65 caramboles en dat was al heel lang niet meer gebeurd. Henk kwam 3 caramboles te kort. In de tweede partij van Marcel Dröge, tegen Jan Wagenaar, ging het niet zo goed als tegen Mike, maar toch maakte Macel 16 caramboles meer dan de 64 die hij moet maken. Jan maakte precies zijn te maken aantal van 29. Jeroen Zonnenberg maakte tegen Nico Wingelaar 47 caramboles en dat is een plus van 8, hetgeen 14 matchpunten opleverde. Verder geen commentaar.

Driebanden.

Er zijn deze avond slechts 2 partijen driebanden gespeeld. Frans Limmen speelde tegen ondergetekende en maakte 13 caraboles, een plus van 3. Ik kwam niet verder dan 6 gemaakte driebanders en dat is niet best. De andere partij ging tussen Jeroen Zonnenberg en Jan Wagenaar. Jan maakte er 11 en dat is er 1 meer dan dat hij volgens zijn gemiddelde zou moeten maken. Jeroen maakte er 6 en dat is ver onder zijn kunnen. Jeroen was ingevallen bij het driebanden, want hij zou eigenlijk gaan bandstoten.

Bandstoten.

Theo Wijnker speelde tegen Bram Geene en maakte 31 caramboles, hetgeen er 12 boven zijn gemiddelde zijn. Erg weinig poedels en dan kom je een heel eind. Marcel Dröge deed het bij het bandstoten ook erg goed en maakte tegen Wouter Kiezebrink 41 caramboles, 7 meer dan de 34 die op de kaart staan.

Verder laat ik het hierbij. 

Wedstrijdleider Han Nierop