Externe competitie

Biljartvereniging Heerhugowaard is aangesloten bij de K.N.B.B. en hierdoor hebben onze leden de mogelijkheid bondswedstrijden te spelen tegen biljarters van andere verenigingen, zowel individueel als in teamverband. Deze wedstrijden worden gespeeld in het district Noordwest Nederland, dit bestrijkt het gebied in de kop van Noord-Holland, van Heerhugowaard tot Den Helder. 

Individueel

Bij de persoonlijke kampioenschappen wordt er in diverse klassen gespeeld, afhankelijk van het moyenne. Zelfs voor de beginnende biljarter is het hierdoor mogelijk om na een betrekkelijk kort traject te spelen voor het Nederlands Kampioenschap! Dan moet u wel als 1e of 2e eindigen in de districtsfinale van Noord West Nederland, vervolgens winnaar worden van de gewestelijke finale en daarna volgt al deelname aan de eindstrijd om de nationale titel. Persoonlijke kampioenschappen worden gespeeld in drie spelsoorten: libre, bandstoten en driebanden. 

Teams

Momenteel spelen er twee teams van Biljartvereniging Heerhugowaard in de competitie in het district. Een team bestaat uit drie personen en speelt in het seizoen per maand een uit- en thuiswedstrijd. Op die avond of middag speelt elk teamlid twee partijen.

Er zijn drieband- en libreteams en ook hier geldt dat kampioenen verder kunnen gaan in gewestelijke en nationale finales. Bij het spelen in een team gaan het prestatieve en gezelligheidsaspect samen en de indeling is naar speelsterkte.