Nieuwsbrief 4 november 2021

                                         

                                         

 

Nieuwsbrief                                             4 november 2021

Algemeen.

            Vorige week was de laatste ronde van de eerste periode van seizoen 2021-2022.

We hadden afgesproken op de jaarvergadering dat we in de librecompetitie over zouden gaan naar 25 beurten. Dit kan voorlopig niet doorgaan, omdat het dan veel te laat wordt voordat de laatste partijen zijn gespeeld. We zullen dit met zijn allen nog eens goed moeten bespreken, want het ging nu wat te vlug en ondoordacht. We blijven dus nog met een vast aantal van 20 beurten spelen. Ik heb een ieder zo goed als mogelijk geinformeerd hierover.

Robert Paul van Maas is in de voorwedstrijden 4-de klasse libre als 3-de geeindigd en is dus geplaatst voor de Districtsfinale in Warmenhuizen op 17, 18 en 20 november. Succes!

Libre.

            Peter Smidt speelde de afgelopen week tegen Robert Paul van Maas en behaalde het hoogste percentage boven zijn gemiddelde, waarmee hij 18 matchpunten scoorde. Hij maakte 15 caramboles en dat zijn er 6 boven zijn moyenne. Robert Paul zat ook in de plus met een bonus van 3 caramboles. Coos Zijp deed het deze week wederom prima, want tegen Theo Wijnker maakte hij 10 caramboles meer dan de 25 die hij moet maken en tegen Tom Jansen waren het er 3 meer. Theo speelde ook oven zijn gemiddelde met 5 car. in de plus. Marcel Dröge was tegen Theo van Kippersluis goed bezig en maakte 80 caramboles, een plus van 27 caramboles. Theo maakte er 5 meer. Tegen Karel Hulspas lukte het bij Marcel een stuk minder en kwam hij er 11 te kort. Karel daarentegen maakte er 10 meer en scoorde daarmee 15 matchpunten. De serie van 12 in de tweede beurt was misschien wel een uitschieter.

De partij tussen Rob Oliemans en Chris Ursem was wel speciaal, omdat ze allebei precies 90 caramboles maakten en de uitslag 13 – 13 was. Ze moeter er respectievelijk 77 en 79 maken.

Driebanden.

            Frans Dröge speelde tegen Frans Limmen een prima partij en maakte 29 caramboles. Dat is op 1 carambole na een moyenne van 1,000 en dat is toch wel bijzonder. Frans Limmen kwam helaas 1 car. te kort. Tegen Laurens Groenendijk maakte Frans Limmen precies zijn punten en Laurens had er 1 over. Ton van der Vliet maakte tegen Laurens 2 caramboles meer dan de 11 die hij moet maken.

Bandstoten.

            Peter Smidt speelde tegen Frans Dröge en maakte  7 caramboles en dat is 40% meer dan de 5 die op de kaart staan. Resultaat 16 matchpunten. Frans maake 38 caramboles, een plus van 1. Theo Wijnker speelde een goede partij tegen Ton van der Vliet en maakte 29 caramboles, een bonus van 7 stuks

Wedstrijdleider Han Nierop