Nieuwsbrief Clubcompetitie 2 november 2023

 

Nieuwsbrief Clubcompetitie           2 november 2023

De onderlinge teamcompetitie van het Biljartcentrum Heerhugowaard is afgelopen zaterdag van start gegaan. Voor onze vereniging deden Frans Limmen, Pim Kee en Jaap van Slooten mee. Ze moesten spelen tegen de Driebandenvereniging “De Parelhof” en met 10 – 4 het onderspit gedolven. Ondanks dat Frans en Jaap goed speelden, verloren ze beide partijen. Pim Kee heeft er voor gezorgd dat de uitslag redelijk werd, door zijn twee partijen te winnen met een goed moyenne. Frans Limmen is de regelaar van deze wedstrijden.

Libre.

De tweede periode van de Librecompetitie in nu afgelopen. Vandaag gaan we met de derde periode van start. Periodekampioen van de tweede periode is, met overmacht, Marcel Dröge geworden. Het aantal te maken caramboles wordt voor Marcel niet aangepast, omdat hij in de eerste periode veel minder goed presteerde. Theo van Kippersluis is op de tweede plaats geëindigd. Zowel Marcel als Theo hebben zich geplaatst voor de finale om het Clubkampioenschap. In de eerste periode waren dat Joop van de Pavoordt en Robert Paul van Maas.

Theo van Kippersluis heeft tegen Henk Groot maar liefst 17 matchpunten gescoord, omdat hij 17 caramboles heeft gemaakt en dat zijn er 6 boven zijn gemiddelde Henk zat ook aan de positieve kant van de score en had er 2 over. Joop van de Pavoordt deed tegen Jos Valent bijna hetzelfde als Theo, want hij maakte er 19 en dat zijn er 7 boven zijn gemiddelde, met eveneens 17 matchpunten. Wouter Kiezebrink speelde deze avond erg goed. Tegen Theo van Kippersluis maakte hij er 72 en tegen Peter Kors 71. Peter Kors heeft als oud lid van onze vereniging een keer meegedaan. Omdat de opkomst aan de lage kant was, gaf dat in het geheel geen problemen. Misschien komt hij als hij met pensioen gaat wel weer bij ons terug, wie weet. Ronald Houtman speelde tegen Jan Wagenaar goed, met 23 gemaakte caramboles, 6 boven zijn gemiddelde. Henk Groot had tegen Jos Valent een positieve uitschieter met 36 gemaakte caramboles, een plus van 9. Hier laat ik het bij.

Driebanden.

De eerste periode voor de driebanders is ook beëindigd. Frans Limmen is de periodekampioen geworden, met Jan Wagenaar als tweede. Vandaag beginnen we aan de tweede en laatste periode.

Bij het driebanden speelde Marcel Dröge tegen Aris Oensen en maakte 24 fraaie driebanders. Aris kon geen potten breken en maakte er 8. De andere partij ging tussen Peter Kors en ik zelf. Peter maakte er 9 en ik kwam niet verder dan 6 gemaakte driebanders. Toch moeilijk dat spelletje.

Bandstoten.

Ruud Beers behaalde in zijn partij tegen Jos Valent 17 matchpunten met 26 gemaakte caramboles, 9 boven zijn gemiddelde. Een positief saldo behaalden verder alleen nog Robert Paul van Maas met 3 car. in de plus en Henk Groot met 1. Verder geen commentaar.

 

Wedstrijdleider Han Nierop