Nieuwsbrief Clubcompetitie 7 september 2023

Algemeen.

Afgelopen donderdag is de clubcompetitie van start gegaan. De opkomst zou beter kunnen, maar dat zal de vakantie waarschijnlijk zijn.

Tom Jansen heeft besloten om zijn lidmaatschap op te zeggen. Hij zit te kwakkelen met zijn gezondheid en wensen hem beterschap.

André Turenhout wordt op maandag 4 september aan zijn slokdarm geopereerd en zullen hem dus enkele weken moeten missen. We wensen hem een goed herstel toe en hopen hem weer gauw terug te zien op de clubavond. Hij was in augustus jarig geweest en had wat lekkers meegenomen, waarvoor onze hartelijke dank.

Frans Limmen heeft aangegeven dat hij de organisatie op zich wil nemen van de onderlinge teamcompetitie van het Biljartcentrum. Zij, die hieraan mee willen doen kunnen zich bij hem opgeven. We zijn erg blij dat hij dit wil doen en wensen hem veel succes.

Laurens Groenendijk dobbert met zijn boot ergens in Frankrijk rond en zullen hem pas in november weer kunnen verwelkomen op de clubavond. We wensen hem veel plezier toe en geen averij.

Libre.

                Frans Dröge speelde uitstekend tegen Nico Wingelaar en had in de 20 beurten maar liefst 83 caramboles gemaakt, met in de 12-de en 13-de beurt een serie van 18 en 22. Dit vasthouden voor woensdag in de teamcompetitie, dan beginnen we in ieder geval goed. Nico kwam net 1 carambole te kort,

Theo van Kippersluis speelde tegen mij ook erg goed en behaalde, net als Frans 17 matchpunten, door meer dan 50% boven het gemiddelde te spelen. In de tweede partij van Frans Dröge tegen Frans Limmen ging het eveneens van een leien dakje, met 74 gemaakte caramboles in 20 beurten. Niet zulke hoge series, maar erg weinig poedels en dan kom je een heel eind. Frans Limmen maakte precies zijn te maken aantal van 30. André Turenhout speelde goed tegen Theo Wijnker en behaalde 15 matchpunten. De serie van 8 in de tiende beurt sprong er wel tussen uit. Verder geen commentaar

Driebanden.

                Met de driebanders ben ik snel klaar, want er zijn slechts 3 partijen gespeeld. Marcel Dröge tegen Jan Wagenaar was een degelijke partij, waarin Jan 1 carambole boven zijn gemiddelde haalde en Marcel precies zijn te maken aantal. Ik speelde tegen Frans Dröge en maakte 15 caramboles, dus niet slecht. Frans kwam er niet goed in en kwam niet verder dan 11 gemaakte driebanders. Frans Limmen speelde tegen Nico Wingelaar en bleven allebei ver onder de maat met respectievelijk 6 en 4 gemaakte caramboles.

Bandstoten.

Robert van Maas speelde tegen André Turenhout en maakte 27 caramboles, een positief saldo van 12 en dat levert 20 matchpunten op. André maakte er 11, een plus van 3 en speelde dus ook dik boven zijn gemiddelde.. Theo van Kippersluis had een prima avond, want bij het bandstoten scoorde hij 20 matchpunten tegen Ruud Beers, met 11 gemaakte caramboles. Theo Wijnker speelde een goede partij tegen Ronald Houtman met 28 gemaakte caramboles, een plus van 9 stuks. Verder geen commentaar.

 

Wedstrijdleider Han Nierop